Gratis bezoek aan Climate Planet voor scholen in Veenendaal

Climate Planet is er op gericht om ons te leren hoe het met het klimaat gaat en hoe wij zelf van de wereld een betere plek kunnen maken. Omdat de gemeente Veenendaal het heel belangrijk vindt dit juist aan de jongere generatie bekend te maken, mogen wij 300 leerlingen gratis een bezoek laten brengen aan Climate Planet. Climate Planet richt zich op de bovenbouw van basisschool en het voorgezet onderwijs. Alle scholen hebben hier een uitnodiging voor ontvangen.

Climate Planet is een internationaal event van wereldformaat. Van 6 oktober tot 3 november staat deze wereldbol met de hoogte van een gebouw van zes etages op het Jaarbeursplein in Utrecht. 

Een bezoek aan Climate Planet is een bijzondere ervaring. Binnenin de wereldbol draait een kleinere wereldbol waarop een 360 graden film en live gestreamde beelden worden geprojecteerd.

Climate Plant richt zich erop om de 17 Global Goals die op 25 september 2015 met 193 wereldleiders zijn vast gesteld onder de aandacht te brengen. Het toont de urgentie om hiermee aan de slag, biedt inspiratie voor een duurzame toekomst en gaat vooral in op de vraag wat wij zelf kunnen doen.

Voor scholen is er een speciaal programma opgezet met een lespakket voor in de klas, en een bezoek aan Climate Planet. Voor het voorgezet onderwijs is er na de film ook nog een interactieve sessie waarin een facilitator in gesprek gaat met de leerlingen over wat ze zojuist gezien hebben.

Schrijf je school snel in via www.climateplanet.nl/scholen. Er zijn 300 plaatsen beschikbaar en toewijzing vindt plaats op volgorde van aanmelding; vol = vol.