De Huurdakrevolutie

De Huurdakrevolutie is een stichting waarin verschillende partijen samenwerken met als oprichters gebouwverduurzamer INNAX en zonnepanelenleverancier Sungevity. De stichting maakt zich al twee jaar sterk voor de verduurzaming van de woningsector via het gebruik van zonnepanelen.

“Bij huurwoningen van woningcorporaties ligt een enorme kans om te verduurzamen met zonne-panelen”, aldus Philip Blaauw, oprichter van INNAX. “Er kan een enorme versnelling ontstaan als we de huurdaken maximaal inzetten voor de productie van zonne-energie. Vandaar de naam “huurdakrevolutie”.

 

 “We ondersteunen corporaties, woningverhuurders en zorginstellingen bij het wegnemen van alle barrières bij het uitrollen van zonnepanelen, het financieringsvraagstuk en een speciaal verdienmodel voor hoogbouw en ongeschikte daken. Daarnaast zetten we in op het enthousiasmeren van huurders voor zonnepanelen. Het is ontzettend belangrijk om de huurder te overtuigen van de baten van zonne-energie. Eén voordeel is overduidelijk: de energierekening zal flink omlaag gaan. Daarbij zijn zonnepanelen ruimschoots de meest goedkope wijze om het energielabel te verbeteren".

 

Op 15 februari organiseert de stichting Huurdakrevolutie een werksessie waarbij woningcorporaties en woningverhuurders onder elkaar hun projecten en de geleerde lessen presenteren. Meer informatie over de Huurdakrevolutie? Neem contact op met uw woningstichting en Philip Blaauw via 088-5533000 of kijk eens op https://huurdakrevolutie.nl/over-de-huurdakrevolutie/  en https://www.innax.nl/actueel/versnelling-geven-aan-duurzaamheid-huurdakrevolutie/.

Naar overzicht