Duurzaamheidslening weer beschikbaar

Na het succes van de duurzaamheidslening in 2018 heeft de gemeenteraad ook voor 2019 weer een budget beschikbaar gesteld. Vanaf 4 februari kunnen inwoners weer een duurzaamheidslening aanvragen.

Met deze lening kunnen inwoners tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan hun woning financieren. Door de woning energiezuiniger te maken, worden energiekosten bespaard en woont men comfortabeler. 

In 2035 is Veenendaal een duurzame gemeente; dat is de ambitie. We wekken dan net zoveel energie op als we verbruiken. Het aanbieden van de duurzaamheidslening is één van de vele acties die ingezet worden om inwoners te stimuleren duurzame maatregelen uit te voeren. Met deze duurzaamheidslening kan men energiebesparende maatregelen financieren, bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, het isoleren van de woning of het plaatsen van een warmtepomp. Het bedrag dat geleend kan worden is minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro. De zeer lage rente staat vast gedurende de looptijd van de lening. Het gaat om een consumptief krediet, dat maandelijks afgelost wordt en verstrekt wordt via een bouwkrediet. Voor de eerste helft van 2019 is een bedrag van € 500.000 beschikbaar en voor de tweede helft van dit jaar is nog een keer eenzelfde bedrag beschikbaar.

 

Aanvragen

Als u bent geïnteresseerd in de duurzaamheidslening mailt u  en maakt u uw interesse kenbaar. U ontvangt dan het gemeentelijk aanvraagformulier en het toestemmingsformulier. Na de gemeentelijke toets voert het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de financiële beoordeling uit. 

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Veenendaal.

Naar overzicht