Energiebespaarfonds aantrekkelijker voor VvE’s

VvE’s die vergaande verduurzamingsmaatregelen nemen kunnen vanaf nu ook een lening met een looptijd van 30 jaar afsluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF).

Dit is een aanvulling op de huidige lening met een looptijd van 10 en 15 jaar.

Door de aflossing van deze lening over een langere periode te spreiden dalen de maandlasten. Dat maakt grotere investeringen voor VvE’s aantrekkelijker. Het NEF werkt op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de ontwikkeling van nieuwe financieringsproducten. Het ministerie heeft hiervoor onlangs 40 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Het investeringsreglement dat de wijzigingen regelt is deze week door minister Ollongren en NEF-bestuursvoorzitter Ernst-Jan Broers ondertekend. “Een vijfde van de woningvoorraad valt onder een VvE dus daar kunnen grote stappen gezet worden. Met de verandering van de voorwaarden wordt het voor VvE’s veel aantrekkelijker om te investeren in verduurzaming. De woningeigenaar krijgt daar een lagere energierekening en meer comfort voor terug. Ik hoop dan ook dat het Nationaal Energiebespaarfonds bij VvE’s net zo succesvol zal worden als bij de andere woningbezitters”, aldus minister Ollongren.

Naar overzicht