Kickoff Campagne "Energie Besparen Doe Je Nu"

Op 4 november start de landelijke publiekscampagne ‘Energie Besparen Doe Je Nu’. Het doel: huisbewoners verleiden om te kiezen voor duurzame oplossingen.

De kick-off van de campagne was dinsdag 9 oktober op de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch.

 

Tijdens de vakbeurs ontmoetten ondernemers en overheden elkaar tijdens het seminar ‘Energie Besparen Doe Je Nu’. Zij deden inspiratie op aan de hand van deskundigen, tools en praktijkverhalen. Centraal stond de uitdaging om huisbezitters een goed aanbod te doen bij het verduurzamen van hun woning.

Inspirerende keynotes

De dag startte met twee keynotes. Rob Adams, oprichter van innovatiebureau Six Fingers, sprak over vernieuwing en hoe zoeken en experimenteren hierbij noodzakelijk is. Diederik Samsom, Voorzitter Klimaattafel Gebouwde Omgeving, gaf antwoord op de vraag: hoe brengen we sociale innovatie aan de man?

 

‘Om huisbezitters over de streep te trekken om te verduurzamen, is het noodzakelijk dat installateurs, financiers en gemeente samenwerken.’ – Diederik Samsom

 

‘Tot nu lag de focus op de technische innovatie. Nu is het vooral zaak om ons op sociale innovatie te richten. Als dat ons lukt, kan het hard gaan.’ – Diederik Samsom

Verdiepende workshops

Vervolgens gingen de ondernemers zelf praktisch aan de slag in workshops. Een vijftal professionals gaf tips en handvatten waar ondernemers direct mee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld met de organisatie van financiering, de kracht van intermediairs en de inrichting van een efficiënte woonwijkverduurzaming.

Naar overzicht