Opening Het Lab

Woensdagmiddag 17 april is de onderzoeksruimte Het Lab van basisschool Max officieel geopend door wethouder Marco Verloop.

De buitenruimte van School Max is met behulp van donaties van onder andere Gemeente Veenendaal voorzien van een glazen dak.

Een aantal leerlingen heeft een demonstratie gegeven van hun eigen proefjes. Zo werd er een lavalamp gemaakt van water, olie en zout en werd getoond hoe je je eigen gemaakte kleurtjes van krijt kunt maken. Daarnaast waren er een aantal indrukwekkende vulkanen te zien die door het toevoegen van ingrediënten tot uitbarsting werden gebracht. Eén van de jongens had zelfs een eigen laboratoriumtas meegenomen; als dat geen echte onderzoeker is!

De aanwezigen hebben zich na de proefjes verplaatst naar een enorme tafel in Het Lab waar een prachtig landschap is nagebouwd met heuvels en bomen. Zodra wethouder Marco Verloop de kraan opendraaide stroomde er langzaam een kunstmatige rivier door het landschap. De vele aanwezige kinderen (en volwassenen) hebben hier vol enthousiasme gekeken naar de rivier die zich een weg door het landschap baande.

De leerlingen op School Max worden dagelijks aangemoedigd om zelf te onderzoeken hoe bepaalde dingen zoals de natuur en wetenschap werken. Met toevoeging van Het Lab kunnen onze uitvinders in spé hun geluk niet op!

Naar overzicht