Doe mee aan het Energieconvenant

Energiemaatregelen leveren u, als ondernemer, financieel voordeel op. Sluit u aan bij ons Energieconvenant en krijg hulp om van start te gaan. 

Teken nu het Energieconvenant via de website van Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal

Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal

Makkelijk terugverdiend

Met energiebesparende producten en maatregelen kunt u direct uw energiekosten verlagen. De terugverdientijd van veel maatregelen ligt tussen de één en de vijf jaar. De terugverdientijd kunt u vaak nog verder inkorten door speciale regelingen zoals extra investeringsaftrek of subsidie. 

Teken het energieconvenant

Als u het energieconvenant tekent, kunt u gebruik maken van de Quickscan. Energiemanager Laurens Wiersma komt dan bij u langs om te kijken welke stappen en welke energiemaatregelen passen bij uw bedrijf. Laurens is door Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal aangetrokken om zoveel mogelijk ondernemers verder te helpen met energiemaatregelen. Hierna verwachten wij dat u binnen zes maanden een plan van aanpak opstelt om de daarin genoemde maatregelen binnen één dan wel drie jaar uit te voeren. 

Als u zich aansluit bij het Energieconvenant bieden wij u graag ondersteuning door energiemanager Laurens Wiersma. Hij is het aanspreekpunt voor bedrijven die moeten voldoen aan de milieuwetgeving, zoals omschreven in het Activiteitenbesluit én voor alle andere bedrijven die hun energieverbruik substantieel willen verlagen. U als ondernemer kunt, bij het verkrijgen van een energieadvies, gebruik maken van de begeleiding en aanbevelingen van Laurens. 

Door middel van een quickscan kunt u direct aan de slag! U stelt binnen zes maanden een plan van aanpak op en de daarin genoemde maatregelen voert u binnen drie jaar uit. Dit hoeft u natuurlijk niet alleen te doen: u kunt als als ondernemer rekenen op actieve medewerking van de gemeente en de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU). 

De zogeheten erkende maatregellijsten vormen de basis van de quickscan die Energiemanager Laurens Wiersma uitvoert. Deze lijsten verschillen per branche, maar hierbij kunt u denken aan maatregelen zoals:

Ondersteuning vanuit de gemeente

Bedrijven zijn verplicht om de energiemaatregelen te nemen die binnen vijf jaar zijn terugverdiend. De komende jaren gaat de gemeente hier extra op controleren. Bedrijven die het energieconvenant hebben ondertekend, krijgen de ruimte om volgens de stappen binnen het energieconvenant de maatregelen uit te voeren. 

Personeel denkt mee!

Een leuke bijkomstigheid van het proces naar verduurzaming, is dat uw personeel zich vaak bewuster wordt van het energieverbruik. Ineens wordt de verlichting uitgedaan in ruimtes waar niemand werkt en soms wordt zelfs de verwarming een graadje lager gedraaid. Dit helpt u mee aan een lager energieverbruik. 

Doe mee!

Haak vandaag nog aan en profiteer van de vele voordelen. Graag maakt energiemanager Laurens kennis met u om uw situatie in kaart te brengen, mogelijkheden voor te stellen en met een concrete aanpak te komen om uw energiekosten blijvend te verlagen. 

Samen streven we naar 15% energiebesparing bij bedrijven in 2021. Daarnaast is het doel dat bedrijven 5% van de energie lokaal en duurzaam opwekken. Uw inzet is hierbij onmisbaar!

Doe ook mee en onderteken het energieconvenant! Neem contact op met energiemanager Laurens Wiersma via energiemanager@boveenendaal.nl of 06 51 07 14 68 voor de vele voordelen die het energieconvenant u biedt.

Bekijk de infographic