Duurzaamheidslening

Bijna 70 aanvragen binnen drie maanden tijd

Voor huiseigenaren die bereid zijn te investeren in duurzame maatregelen, heeft gemeente Veenendaal vanaf januari 2018 een duurzaamheidslening. Sinds het openstellen van deze lening hebben vele inwoners van de gemeente de keuze gemaakt aan de slag te gaan met diverse duurzame maatregelen, die hun energieverbruik verminderen. Een goede ontwikkeling waar wij als gemeente trots op zijn, want hoe meer inwoners hun woning energiezuinig maken, hoe eerder we onze ambitie bereiken: een energieneutraal Veenendaal in 2035.

Budget op dit moment op

Binnen drie maanden tijd heeft de gemeente bijna 70 aanvragen binnengekregen, voor een totaalbedrag van € 500.000. Door deze grote vraag is het budget op dit moment op. De gemeente zal u via de diverse kanalen informeren zodra er weer budget beschikbaar komt. Mocht u nog vragen hebben rondom de duurzaamheidslening, dan kunt u deze stellen via:

Natuurlijk kunt u wel aan de slag blijven met verduurzaming. De overheid heeft verschillende subsidies om energiebesparende maatregelen aantrekkelijker te maken. Een eenvoudige manier om te zien of er subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken is via www.energiesubsidiewijzer.nl. Of bekijk het overzicht van alle beschikbare subsidies.