Subsidies particulieren

De overheid heeft verschillende subsidies om energiebesparende maatregelen aantrekkelijker te maken. Teun van Roekel van het Energieloket kan u adviseren over de mogelijkheden.

Nationaal Energiebespaarfonds

De Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Het fonds is gevuld door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN Bank. Totaal is er € 300 miljoen beschikbaar. Rente en aflossing stromen terug in dit fonds, zodat opnieuw Energiebespaarleningen kunnen worden verstrekt. Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis en investeer slim!

Check voor meer informatie de website van het Nationaal Energiebespaarfonds

Energie Subsidiewijzer

Een eenvoudige manier om te zien of er subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken is via de Energie Subsidiewijzer. Hier vindt u precies wat er voor u mogelijk is aan subsidies en leningen gebaseerd op uw woonplaats en situatie.

Elektrisch rijden

Er zijn een aanzienlijke hoeveelheid belastingvoordelen en subsidies voor elektrische mobiliteit. Als u een elektrische auto, elektrische scooter, elektrische fiets, elektrische driewieler of een elektrische buitenboordmotor aanschaft helpt de overheid hier graag aan mee. Met een elektrische auto bespaart u niet alleen brandstofkosten. U kunt ook profiteren van belastingvoordelen en subsidies.

Check voor meer informatie de websites van het RVO en NL Electric.