Isolerend glas

Dubbel glas en HR++ glas isoleren veel beter dan enkel glas. Ze verbeteren uw wooncomfort. Investeren in HR++ isolatieglas levert een besparing op vergelijkbaar met een rente van 7% op een spaarrekening. Het vervangen van enkel glas door HR++ glas in bestaande kozijnen in een gemiddelde eengezinswoning bespaart ieder jaar zo’n € 280,- 

Het plaatsen van isolerend glas kan gedaan worden door glaszetters, aannemers-, dakdekkers-, bouw- of klusbedrijven en bedrijven gespecialiseerd in kozijnen (als die vervangen moeten worden). Belangrijk is dat het door een vakbekwaam bedrijf wordt gedaan dat volgens de NPR 3577-richtlijn werkt. 

Er zijn verschillende soorten isolerend glas: gewoon dubbel glas, HR, HR+, HR++ glas en Triple glas. Voor bestaande kozijnen is HR++ glas aan te raden: het is nauwelijks duurder dan gewoon dubbel glas en u bespaart meer door de betere isolatie. Bespreek de mogelijkheden om HR++ glas in de bestaande kozijnen te plaatsen. Als delen van de kozijnen, zoals bij ramen die open kunnen, niet dik genoeg zijn voor HR++ glas, vraag dan om HR+ of HR glas voor die delen. Verder is het belangrijk om te vragen of de scharnieren geschikt zijn voor de zwaardere beglazing.

Vraag of er momenteel voldoende mogelijkheden in uw huis zijn om goed te ventileren. Als er nu onvoldoende ventilatiemogelijkheden zijn, vraag dan of ventilatieroosters geplaatst kunnen worden.